Erbjudande till Östergötlands fotbollsföreningar

IdrottOnline är idrottens nya verktyg för kommunikation och administration.

IdrottOnline ersätter gamla Klubben Online som många föreningar använder idag. Anledningen till att vi byter system är att vi vill kunna erbjuda idrotten ett mer driftsäkert verktyg som bygger på ny teknik anpassad för idrotten. Vi har helt enkelt vuxit ur Klubben Online som inte längre går att uppgradera. Fram till december 2008 finns Klubben Online kvar i drift men släcks därefter ner.
Samtliga föreningar som använder Klubben Online berörs
Då den gamla miljön försvinner måste alla föreningar byta till IdrottOnline Klubb. För föreningen innebär det en ny hemsida att administrera med ett betydligt enklare och mer användarvänligt webbubliceringsverktyg och framför allt, modernare och bättre funktioner än i nuvarande miljö.
Verktygslådan finns kvar som tidigare
I takt med att modulerna i verktygslådan också moderniseras kommer de att anpassas efter hand. LOK-stödshantering, medlemsregister, licenshantering, arrangemang och klubbinfo kan fortfarande användas och nås i IdrottOnline i redigeraläge under en flik som heter KO Verktygslåda. I manualen finns mer att läsa om detta. Till hösten 2008 så kommer föreningarna att få använda den nya Verktygslådan som kommer att finnas med i de nya IdrottOnline Klubb lösningarna, men till dess använder man den gamla Verktygslådan via sin IdrottOnline Klubb sida.
EPi-Server som webbverktyg
Den nya miljön baseras på webbverktyget EPi-Server, ett enkelt och mycket flexibelt verktyg och dessutom marknadsledande i Norden. Den grundversion föreningarna erbjuds innehåller standardfunktioner i EPi-Server och är helt kostnadsfri. Utöver det kommer man att kunna köpa tilläggsfunktioner.
Leverantörer av tilläggstjänster
Riksidrottsförbundet har utformat en kravlista för leverantörer av tilläggstjänster till IdrottOnline. För att blir godkänd som leverantör ska dessa krav vara uppfyllda.
Utbildning
SISU Idrottsutbildarna erbjuder introduktionsutbildningar för IdrottOnline Klubb i varje distrikt. I tillägg till det utarbetas en studieplan som kan laddas hem från SISU:s hemsida.
Information
Löpande information gällande uppdateringar kommer att publiceras här på http://www.idrottonline.se

Projektansvarig
Projektansvarig för IdrottOnline är Robert Larsson, Riksidrottsförbundet.