UPPDATERING: Nya riktlinjer kring Coronaviruset

Uppdaterat 1 april klockan 17.00

Vid onsdagens presskonferens tillsammans med socialminister Lena Hallengren meddelade Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson ytterligare rekommendationer om trängsel i samhället och även specifika rekommendationer till idrotten. De nya riktlinjerna innebär bland annat att "idrottsföreningar bör om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus, skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper och begränsa antalet åskådare", detta skiljer sig från de direktiv som gavs förra veckan gällande exempelvis träningsmatcher. De nya riktlinjerna berör all fotboll - även ungdomsfotboll.

Östergötlands Fotbollförbund ställer sig naturligtvis bakom de nya riktlinjer som nu finns till fullo och uppmanar alla fotbollsaktiva att göra detsamma. Ni hittar all information i detta dokument

Detta betyder alltså:

  • Inga träningsmatcher ska arrangeras
  • Inlagda träningsmatcher i Fogis kommer markeras som "inställd"
  • Även barn- och ungdomsfotbollen pausas med start tidigast i maj
  • Träningsverksamhet kan tillsvidare bedrivas utomhus - följ Folhälsomyndighetens riktlinjer.

Så kan du minska smittspridningen

  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun
  • Stanna hemma när du är sjuk

Håll dig fortsatt uppdaterad

I dessa tider vet vi att kommunikationsflödet kan vara påfrestande och svårmanövrerat. Östergötlands Fotbollförbund har medvetet valt att använda vår hemsida som främsta kommunikationskanal. Se till att hålla koll här för att vara uppdaterad. Tack.

Har du frågor och funderingar? Vi har upprättat en text med "Vanliga frågor och svar" gällande allt detta. Vi ber dig att i första hand se om du hittar svar på din undran där. Tryck på denna länk för att komma dit. Finns inte svar på din fråga där kan du alltid höra av dig till off@idrottsostergotland.se så ser vi till att svara snarast möjligt.