Senaste nytt från ÖFF - Mars

I detta enkla nyhetsbrev samlar vi aktuell information från Östergötlands Fotbollförbund utifrån allmän förbundsinformation samt vad som är på gång inom Fotbollsutveckling, Föreningsutveckling, Domarutveckling och Tävling.

SENASTE NYTT KRING COVID 19

NYA RIKTLINJER FÖR SVENSK FOTBOLL

Förra veckan beslutade Folkhälsomyndigheten att skärpa de allmänna råden för idrotten. Från och med 1 mars får inga andra än yrkesverksamma fotbollslag och spelare spela tränings- och tävlingsmatcher. Därmed ska inga matcher spelas för barn och ungdomar tills myndigheterna anser att smittläget har förbättrats.
Läs mer via länken:

Kontaktperson: Carro Phalén: carro.phalen@idrottostergotland.se

FÖRBUNDSINFORMATION

RESUMÉ FRÅN ÅRSMÖTET

ÖFF genomförde den 3 mars ett historiskt årsmöte i digitalt format. Camilla Öberg, ordförande i BK Kenty, och Per-Arne Sterner, f.d. ordförande i Smedby AIS, valdes in i ÖFF:s styrelse. Avgick ur styrelsen gjorde Freddy Engström och Anette Hörström Johansson. Sven-Inge Arnell omvaldes som ordförande. I artikeln ges en resumé från årsmötet.

Läs mer via länken:

Kontaktperson: Thomas Kölnäs: thomas.kolnas@idrottostergotland.se.

SENIORSERIERNA FASTSTÄLLDES UNDER REPRESENTANTSKAPET

ÖFF har tillsammans med 42 närvarande föreningar på sitt Representantskapsmöte den 3 mars, nu fastställt årets seniorserier.

Läs mer via länken:

Kontaktperson: Carro Phalén, carro.phalen@idrottostergotland.se och Tjonne Andersson, tjonne.andersson@idrottostergotland.se.

AVSPARK ÖSTGÖTA – 27 MARS

Den 27 mars är det dags igen för Avspark Östgöta - den här gången i digitalt format. Skriv in datumet i kalendern. Det blir en spännande och inspirerande start på fotbollssäsongen! Vi ställer inte in, vi ställer om!

Läs mer via länken:

Kontaktperson: Johan Thorén; johan.thoren@idrottostergotland.se

INFORMATION OM FOTBOLLSUTVECKLING

STORT INTRESSE FÖR DIGITALA SPELFORMSUTBILDNINGAR

Östergötlands Fotbollförbund digitala spelformsutbildningar har blivit en succé med över 300 anmälda deltagare. Nya datum för 3 mot 3 och 5 mot 5. Anmäl dig nu och lär dig som tränare mer om Svenska Fotbollförbundets spelformer och spelarutbildningsplan.

Läs mer via länken:

Kontaktperson: Stefan Strandberg, stefan.strandberg.idrottostergotland.se

DATUM FÖR ÖSTGÖTALÄGER

Här presenteras datumen för årets Östgötaläger som arrangeras av Östergötlands Fotbollförbund. Lägren kommer att planeras och genomföras på ett säkert sätt utifrån rådande rekommendationer och riktlinjer som är fastställda av RF och Svenska Fotbollförbundet.

Läs mer via länken:

Kontaktperson: Stefan Strandberg, stefan.strandberg.idrottostergotland.se

ANMÄL FÖRENINGEN TILL FOTBOLLSSKOLAN – LIRA BLÅGULT!

Gör som Gusums IF, Åby IF, Hemgårdarnas BK, Boxholms IF och flera andra föreningar som registrerat sig för att arrangera Lira Blågult 2021. Nu finns mycket stöd att få som arrangerande förening av Fotbollsskolan. Självklart kommer upplägget att vara Covid 19-anpassat och säkert för deltagare och ledare.

Läs mer via länken

Kontaktperson: Dan Elofsson, dan.elofsson@idrottostergotland.se

PROJEKTSTÖD IF ÄR ÖPPET

Nu har vi öppnat upp möjligheten att ansöka om projektstöd för nedanstående områden:

  • Utbildning av ledare (aktivitetsledare)
  • Behålla aktiva 13-20 år

För att kunna nyttja detta stöd ska man ta en kontakt med ÖFF:s utvecklingskonsulenter Dan Elofsson eller Stefan Strandberg.

Kontaktperson: Stefan Strandberg, stefan.strandberg.idrottostergotland.se och Dan Elofsson, dan.elofsson@idrottostergotland.se

Läs mer via länk:

INFORMATION OM DOMARUTVECKLING

NYTT GÄLLANDE FORTBILDNING AV DISTRIKTSDOMARE

Under mars månad så kommer fortbildning av distriktsdomare att genomföras digitalt. Gällande utbildning av nya domare är läget fortfarande någorlunda oförändrat i och med de restriktioner som fortfarande råder, vilket försvårar möjligheten att genomföra exempelvis Steg 1-utbildning. Däremot så tar vi gärna emot intresseanmälningar till dessa utbildningar, samt från föreningar som vill utbilda i 9 mot 9.

Kontaktpersoner: Adam Åström: adam.astrom@idrottostergotland.se

UPPSTARTSMÖTE DOMARSATSNING 10 MARS

ÖFF bjuder in alla föreningar och deras domaransvariga till ett uppstartsmöte för projektet "INGEN DOMARE – INGEN MATCH" som genomförs i samarbete med RF-SISU Östergötland och Advokatfirman Glimstedt. Projektet syftar till att stötta i arbetet med att få fler unga domare och förningsdomare.

Läs mer via länken:

Kontaktperson: Egzon Krueziu: egzon.krueziu@idrottostergotland.se

INFORMATION OM FÖRENINGSUTVECKLING

WRETA KLOSTER FÖRST UT SOM DIPLOMERAD FÖRENING

Diplomerad förening är svensk fotbolls stora satsning på föreningsutveckling. Östergötlands Fotbollförbund (ÖFF) samarbetar med RF-SISU Östergötland för att stötta föreningar i det utvecklingsarbetet. Nu har IFK Wreta Kloster nått hela vägen fram att som första förening i Östergötland att bli certifierad som "Diplomerad Förening". Vi säger stort grattis!

Läs mer via länken:

Kontaktperson: Kjell Storm: kjell.storm@rf-sisu.se

SONSTORPS IK VANN PANTMATCHEN 2020

Under 2020 har Östergötlands Fotbollförbund i samarbete med Pantamera genomfört Pantmatchen som gett föreningar en möjlighet att samla in pant för att stärka klubbkassan, engagemanget och göra en insats för miljön! Trots tuffa förutsättningar på grund av Covid 19 vann Sonstorps IK Pantmatchen 2020 genom att samla in över 80 000 i pant. Stort grattis säger vi från ÖFF och Pantamera!

Läs mer via länken:

Kontaktpersoner: Johan Thorén: johan.thoren@idrottostergotland.se